Uitvaartverzorging Medemblik
 06-12116652  of  06-51931364                                                                                                                                                             

Uitvaartkosten

Uitvaartkosten:

In het algemeen zijn mensen vaak niet op hoogte wat er allemaal geregeld moet worden bij een overlijden en wat een uitvaart kost.

Het is ook geen fijn onderwerp om je in te verdiepen maar wel belangrijk aangezien we allemaal zeker weten dat we op enig moment te maken krijgen met het overlijden van onszelf, of onze dierbaren.

Globaal kost een uitvaart tussen de € 5000,- en € 7000,-  afhankelijk van de wensen van de overledene en de nabestaanden. Bij een begrafenis kunnen deze kosten nog hoger zijn doordat men een graf moet huren voor 10-20 jaar en er vaak een monument op het graf gekozen wordt.

Er zijn verschillende manieren om te zorgen dat de uitvaartkosten gedekt zijn:

 

 

Naturapakket

Bij een natura verzekering koopt u als het ware een pakket. In dit pakket zitten een aantal diensten en goederen die nodig zijn bij het verzorgen van een uitvaart. U kunt daarbij denken aan de verzorging van overledene, de kist, crematiekosten enz.

Voordeel van de natura verzekering is dat de premie die u betaalt laag is.

Nadeel is dat u zeer beperkt bent in uw wensen. U krijgt het pakket vergoed, voor wensen, buiten het pakket moet u alsnog extra kosten betalen. Wensen kunnen met regelmaat veranderen (voor een jong persoon zijn bv. vaak aanzienlijk meer rouwkaarten nodig dan voor een ouder iemand.)  Het is dus belangrijk dat u met regelmaat uw  pakket bekijkt en aanpast.

Bij een natura verzekering kunt u niet zelf uw uitvaartverzorger kiezen. U krijgt een uitvaartleider via de verzekering toegewezen. Soms worden de taken onder meerdere medewerkers verdeeld.

Als u de uitvaart door een andere uitvaartverzorging wilt laten verzorgen keert de natura verzekering een bedrag uit. Dit bedrag is gebaseerd op de inkoopprijzen van de verzekeringsmaatschappij.

Deze inkoopprijzen bepalen zij zelf en het uit te keren bedrag staat dan ook vaak niet in verhouding met daadwerkelijke kosten

            

Kapitaal verzekering:

Bij een kapitaalverzekering spaart u via een verzekeringsmaatschappij voor de kosten van de uitvaart. Bij overlijden keert de verzekeringsmaatschappij het bedrag uit.

U bent meestal niet gebonden aan een uitvaartonderneming/verzekering en kunt dus zelf kiezen welke uitvaartverzorging u inschakelt om u te helpen met het organiseren van de uitvaart.

Ook zijn er geen beperkingen met betrekking tot de wensen en diensten die u wilt.

U bepaalt zelf welke keuzes u hierin maakt en betaalt niet voor diensten die u niet gebruikt.

Een kapitaalverzekering geeft u dus de meeste vrijheid en flexibiliteit om het afscheid te regelen en te bekostigen.

        

Zelf sparen:

Sommige mensen vinden het prettiger om zelf te sparen voor de kosten van hun uitvaart.

Soms is het ook noodzakelijk omdat men op latere leeftijd een te hoge premie moet betalen wanneer men een verzekering willen afsluiten. Zelf sparen geeft u, net als de kapitaalverzekering, volledige vrijheid om de uitvaartonderneming te kiezen die bij u past en uw wensen m.b.t. het afscheid in te vullen. Nadeel is dat het in financieel moeilijkere tijden verleidelijk wordt om dit gespaarde geld te gebruiken voor andere zaken dan de uitvaart.

Heeft u vragen over het regelen van een uitvaart, de kosten of wilt u gewoon eens kennismaken met ons, onze visie en werkwijze?

Dan kunt u altijd, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen om uw vragen persoonlijk te bespreken.

U kunt daarvoor het contactformulier invullen of bellen naar 06-12 11 66 52 of 06-51 93 13 64